Gjør det du liker

Det er så mye å gjøre her i livet. Ser vi rundt oss finnes det ingen begrensninger på hva andre gjør rundt oss. Det andre gjør kan være alt fra å tømme søppel til å selge så avanserte finansielle produkter at ingen skjønner om man kommer til å tjene eller tape penger på dem. Når du går på videregående skole må du på et eller annet tidspunkt velge hva du vil gjøre med livet etter skolen er ferdig. Et valg er å fortsette å gå på skolen slik at du kan lære mer og bruke denne lærdommen i spesifikke yrker. Noe annet er å jobbe slik at du heller kan tjene penger å kjøpe det du har lyst på.

Det finnes forskjellige typer yrker. Noen krever at du tar visse valg på videregående skole mens andre valg krever ikke noe spesielt. Det beste som finnes for deg vet kun du. Er du en som liker å bruke hendene sine eller er du en person som liker å lære mer for så å bruke hender på en annen måte?

Elektro

Når du går på videregående skole kan du ta valg som gjør at du kan jobbe med en gang du er ferdig med videregående skole. Har du lyst til å bli snekker kan du bli snekker ved å velge dette på videregående skole. Liker du heller elektronikk kan du også ta dette på videregående skole. Du kan for eksempel bli elektriker om du velger dette her. Da tar du først 2 år på skolebenken for så å ta 2 år i praksis. Praksisen er veldig dårlig betalt, men når du er ferdig med de totalt 4 årene vil du få muligheten til å ta et svennebrev som gir deg rett til bedre lønn. Har du brevet kan du lett få jobb da det er manko på elektrikere i Norge.

Star firma

Når du først har blitt elektriker kan det være fristende å droppe jobb hos andre og heller starte for seg selv. De flinkeste starter ofte for seg selv slik at du slipper dette. Om du jobber for andre vil du aldri for maksimum økonomisk belønning for din innsats. Hva denne innsatsen bør være kommer veldig an på hva du gjør, men er du flink så kan det være greit å drive for seg selv.

Start for deg selv ved å starte ditt egent selskap. Når du har et selskap er det greit å få seg en bil slik at man kan komme seg rundt. Det er veldig kjekt å kjøre rundt slik at du kan se på det som trengs og slik at du kan frakte utstyret ditt rundt. Kjøp av bil kan du finansiere ved å ta ut et billån eller ved at du legger litt penger fra egen lomme i en brukt bil. De koster ikke mer en 40-50.000 kroner for en bra en.